Kompanija ‘Rastoder’ prodala nezavršeni dio ljubljanskog kompleksa Stožice kompaniji MG Mind iz Mrkonjić Grada

Posted by

Bosanskohercegovačka kompanija “Rastoder”, u vlasništvu Izeta Rastodera, nedavno je prodala nezavršeni dio ljubljanskog kompleksa Stožice kompaniji MG Mind iz Mrkonjić Grada. Ovaj dio kompleksa, namijenjen trgovačkim djelatnostima, prešao je u vlasništvo MG Minda kao dio strategije konsolidacije investicija u nekretnine.

“Izet Rastoder postao je vlasnik ovog dijela kompleksa 2017. godine, nakon što je otkupio potraživanja kompanije Grep, koja je bila u stečaju. Ovaj prostor uz stadion i dvoranu Stožice godinama stoji nezavršen i oronuo, a sada će MG Mind preuzeti upravljanje i raditi na revitalizaciji”, izvijestila je Radio-televizija Slovenije.

MG Mind, osnovan 1998. godine, posluje u sektorima građevinarstva, nekretnina i trgovine, a vlasništvo mu pripada biznismenu Mladenu Milanoviću. Ova kompanija, koja zapošljava više od 3.000 ljudi, ostvaruje godišnji prihod između 38 i 46 miliona eura.

Novi vlasnici, MG Mind, u skorije vrijeme će morati uspostaviti saradnju s Gradom Ljubljana kako bi sklopili ugovor o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju javnog parkirališta, pristupnih puteva i, eventualno, nogometnog terena na krovu trgovačkog centra.