,

Solana Tuzla nastavila proboj na strana tržišta

Posted by

Tuzlanska Solana, važan igrač u industriji soli, izvijestila je o značajnom rastu prihoda u prvoj polovini ove godine. Prema izvješću, ukupni prihodi kompanije dosegnuli su iznos od 16,8 miliona KM, što predstavlja značajan porast u odnosu na prošlogodišnjih 14,5 miliona maraka.

Ovaj rast se posebno ističe u segmentu prihoda od ugovora na stranom tržištu, koji su zabilježili povećanje od 2,5 miliona KM, sa prošlogodišnjih 10,5 miliona na impresivnih 13 miliona maraka u istom razdoblju. To naglašava snažnu međunarodnu poziciju Tuzlanske Solane i njezinu sposobnost da ostvari izuzetne rezultate i na globalnom tržištu.

Unatoč povećanju ukupnih prihoda, kompanija je također ostvarila porast ukupnih rashoda, koji su se povećali s 12,7 na 14,8 miliona maraka. Uprkos ovom rastu rashoda, Tuzlanska Solana uspjela je ostvariti značajno povećanje dobiti. Na kraju prvog polugodišta, dobit kompanije iznosila je oko 2 miliona KM, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu kada je dobit iznosila 1,8 miliona KM.

Većinski vlasnik Tuzlanske Solane je AS Holding d.o.o. sa sjedištem u Tešnju, čija je posvećenost i stručnost zasigurno doprinijela ovim izvanrednim rezultatima.

Ovaj uspješan rezultat Tuzlanske Solane u prvoj polovini godine potvrđuje njezinu sposobnost da se prilagodi dinamičnim izazovima tržišta i ostane konkurentna igračka na regionalnoj i globalnoj razini. Nastavak ovog rasta i uspjeha može imati pozitivan utjecaj ne samo na samu kompaniju, već i na ekonomsku situaciju regije u cjelini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *