,

Imovina bh. giganta ponuđena na prodaju za 35 miliona KM

Posted by

Općinski sud u Cazinu donio je značajnu odluku o prodaji dijela imovine nekadašnjeg bh. giganta, kompanije Agrokomerc, čija je vrijednost procijenjena na 35 miliona KM. Ova vijest, označava početak procesa prodaje nekoliko nekretnina usmenim javnim nadmetanjem.

Među nekretninama koje su uključene u ovaj proces prodaje su impresivna poslovna zgrada u privredi, površine 31.898 m2, te pripadajuće zemljište od 80.815 m2, čime ukupna površina doseže 112.713 m2. Također, prodaje se i “Mesna industrija Pjanići”, s poslovnom zgradom površine 29.046 m2. Sve navedene nekretnine upisane su u posjedovne liste broj 476 i 420, k.o. Pjanići i Tržačka Raštela, respektivno, te su u potpunosti u vlasništvu “Agrokomerca”.

Tržišna vrijednost ovih nekretnina, prema vještaku građevinske struke, iznosi 35.157.150 KM, što je utvrđeno na osnovu nalaza i mišljenja iz juna 2023. godine.

Prva prodaja nekretnina usmenim javnim nadmetanjem neće moći biti ispod polovine njihove utvrđene vrijednosti. Ovaj korak prodaje iniciran je zahtjevima većeg broja fizičkih i pravnih lica, s ciljem naplate potraživanja.

Ročište za prodaju nepokretnosti zakazano je za 3. oktobar 2023. godine, s početkom u 09:00 sati, u zgradi Općinskog suda u Cazinu.

Vrijedi napomenuti da je veći dio imovine Agrokomerca već bio predmet prodaje kompaniji AC Food, iza koje stoji tešanjski AS Holding. Ova najnovija odluka o prodaji dodatno obilježava promjene u poslovnom okruženju i upravljanju ovom nekadašnjom bh. kompanijom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *