Uređuje se nova poslovno-proizvodna zona u Goraždu, kantonalna vlada izdvojila 220.000 KM

Posted by

U Goraždu naredne sedmice počinje uređenje mikrolokaliteta bivše kasarne “Goražde I” te rekonstrukcija pristupnog puta do objekta kasarne, nakon što je u zgradi kantona potpisan ugovor vrijedan 220.000 maraka. Ugovor su potpisali Edin Ćulov, premijer BPK Goražde i Midhat Oković, direktor firme Goraždeputevi.

Programom rada kantonalne vlade u ovoj godini jasno je definisano uređenje poslovno –proizvodne zone “Goražde I”, mikrolokaliteta neperspektivne vojne imovine u centru grada, a planirana je i odvodnja svih komunalnih voda te postavljanje kanalizacionih cijevi.

“Neki objekti su dodjeljeni privrednim društvima na korištenje što je dobar preduslov za formiranje poslovno -proizvodne zone. Sama lokacija je pogodna jer se nalazi u centru grada, dosta godina je to bilo zanemareno, objekti su u dobrom stanju, ali pristupna infrastruktura je jako loša, to se ranije nije moglo radit jer je Vlada FBiH takve tipove objekata dodjeljivala na korištenje na period od četiri do pet godina, a sada smo mi dobili taj lokalitet na neodređeno vrijeme, dobili smo saglasnost i za rekonstrukcijom tako da se tome može pristupiti”, izjavio je Bojan Krunić, ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline.

Radovi na uređenju mikrolokacije buduće poslovno – proizvodne zone počet će naredne sedmice i bit će završeni u roku od mjesec dana.

“Riječ je o četrnaest objekata koji su bili zapušteni tako da je Vlada BPK ove godine odlučila da posveti daleko više pažnje u sanaciji objekata i samom održavanju prostora oko tih objekata. Ono što sada radimo je realizacija pristupnog puta, vode, kanalizacije da ovaj prostor bude koristan jer znamo da se radi o odličnoj lokaciji i ima sve preduslove za izgradnju atraktivne poslovno – proizvodne zone. Prostorije su ustupljene privrednim subjektima, kao i jedan objekat za trening centar policije i planiramo da to bude trening centar Federacije. Namjera Vlade BPK je da se objekti stave u red i da to bude jedna značajno mjesto gdje će privrednici zapošljavati naše građane i ostvarivati svoju dobit”, kazao je Edin Ćulov, premijer BPK Goražde.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *