Tužilaštvo HNK-a treba stručnih istražitelja

Posted by

Održan je radni sastanak glavnog kantonalnog tužitelja Zdenka Kovača sa ssradnicima te ministra Ministarstva pravde, uprave i lokalne samouprave HNK, Gorana Karanovića i njegovog tima. Sastanak je bio fokusiran na analizu dosadašnje saradnje između Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) i Ministarstva pravde, te su predstavnici institucija međusobno razmijenili informacije o svojim aktivnostima.

Posebna pažnja posvećena je potrebi upošljavanja stručnih saradnika-istražitelja u Tužiteljstvu, ističući nužnost osiguranja materijalno-tehničkih uvslove za rad. Sudionici sastanka složili su se da će u narednom razdoblju zajednički uložiti napore kako bi se izgradio još efikasniji i kvalitetniji pravosudni sustav Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Svako od sudionika sastanka preuzeo je obvezu raditi unutar svoje nadležnosti kako bi podržao ovaj cilj.

Tužiteljstvo HNK-a i Ministarstvo pravde pokazali su spremnost za zajedničkim djelovanjem u cilju poboljšanja pravnog sistema te jačanja njegove učinkovitosti. Očekuje se da će ovakva saradnja doprinijeti daljnjem razvoju pravosudnog sustava u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.