Aerodrom Mostar od 3. maja uvodi liniju za Zagreb, cijene karti od 89 do 108 eura

Posted by

Aerodrom Mostar nakon dugo vremena konačno opet ima redovnu liniju na kojoj će Croatia Airlinesa od 3. maja vazdušnim saobraćajem povezivati Mostar sa Zagrebom, te su danas napokon u prodaju puštene i karte koje se mogu kupiti od po cijeni od 89 do 108 eura.

Karte su puštene u prodaju na web stranici Croatia Airlinesa, a za putovanje u jednom smjeru od Mostara do Zagreba bez prtljage je potrebno izdvojiti 89 eura, dok je karta za let u istom smjeru s prtljagom 108 eura.

Cijena karte od Zagreba do Mostara je skuplja za 10 eura, pa je tako za let bez prtljage potrebno izdvojiti 99 eura, a s prtljagom 119 eura, dok je cijena povratnih karata bez prtljage 119 eura.

Letovi će četvrtkom i nedjeljom polaziti u 23:00 sati iz Zagreba, s povratnom linijom iz Mostara sljedećeg jutra, tako da će stizati u Zagreb 07:00 sati, te omogućujući putnicima spajanje na letove Croatia Airlinesa za Evropu, a operacije će se nastaviti avionom Dash 8. Croatia Airlines.

Posljednji let između dva grada Croatia Airlines je imao do početka pandemije koronavirusa u martu 2020. godine, nakon čega je mostarski aerodrom ostao bez redovnih letova.

Let između Zagreba i Mostar traje jedan sat i pet minuta, a ovu vazdušnu liniju Grad Mostar sufinancira sa milion maraka iz gradske kase.

Aerodrom Mostar je oživio 7. aprila ove godine kad je povezan vazdušnom linijom s talijanskim gradom Forli u blizini Bologne, te letove iz Mostara svakog utorka i petka u 09:10 sati obavlja aviokompanija AeroItalia do 24. oktobra 2023. godine.

Podsjetimo da je Aerodrom Mostar očekivao i da će 1. maja ove godine Wizz Air započeti letove do Mostara nakon što su dvije strane prošle godine potpisale sporazum, ali se to nije dogodilo, te su letovi niskotarifne kompanije ostali nada Mostara za 2024.godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *