Piletina Ovako dobila potvrdu najvišeg nivoa kvalitete i sigurnosti hrane

Posted by

Kompanija Brovis i piletina Ovako, sinonim za izuzetne mesne proizvode, s oduševljenjem objavljuju implementaciju IFS Food Certifikata verzije 8, naglašavajući svoje nepokolebljivo opredjeljenje za najviše standarde kvalitete i sigurnosti hrane.

Kompanija Brovis Visoko, članica Akova grupe, a najveći proizvođač svježeg i zamrznutog pilećeg mesa u Bosni i Hercegovini, od danas je bogatija za još jedan certifikat. Riječ je o međunarodnom standardu za hranu IFS Food (International Featured Standards), verzija 8, koji je široko primijenjen svjetski standard kontrole kvaliteta, sigurnosti i autentičnosti hrane.

U proteklom periodu provedeno je detaljno testiranje proizvodnih procesa kompanije, te pilećeg mesa kao krajnjeg proizvoda, u skladu sa najstrožim kriterijima u pogledu kontrole sigurnosti i kvaliteta hrane. Rezultat procjene sa iznimno visokom ocjenom svjedoči o predanosti održavanja vrhunskih standarda u proizvodnji hrane.

Implementacija IFS Food standarda nije samo formalnost; to je odraz strateške vizije kompanije Brovis i brenda Ovako da ne bude samo proizvođač hrane, već i da prati svjetske standarde u industriji. Svaki korak u proizvodnom lancu, od sirovine do gotovog proizvoda, podvrgnut je strogim kontrolama, osiguravajući vrhunsku kvalitetu i autentičnost.

Šta nam pokazuje IFS standard kada je u pitanju pileće meso?

Ovaj standard je samo još jedna u nizu potvrda najvećeg kvaliteta piletine Ovako, te garancija da su proizvodni procesi ali i redovne kontrole u sklopu proizvodnje Ovako piletine u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Posjedovanje IFS standarda značajno će olakšati i izvoznu proceduru s obzirom na to da se navedeni standard postavlja kao uslov za dobavljače svih prehrambenih proizvoda trgovačkih lanaca u zemljama EU.

Kroz pažljivu primjenu IFS standarda, brend Ovako ne samo da ispunjava očekivanja kupaca, već ih i nadmašuje, postavljajući nove standarde na tržištu.

Ukratko, kompanija Brovis ne samo da posjeduje IFS Food Certifikat – oni ga žive, stvarajući ne samo proizvode već i iskustvo koje se pamti.

Podsjećamo, kompanija Ovako je najveći proizvođač proizvoda od pilećeg mesa na domaćem tržištu. Veliku pažnju posvećuje kontrolisanoj proizvodnji “od jajeta do trpeze” što samim proizvodima daje garanciju vrhunskog kvaliteta, sigurnosti i zdravstvene ispravnosti. Kroz provođenje dobre higijenske i proizvođačke prakse, HACCP, HALAL, ISO 9001 i ISO 14001, a od sada i IFS Food certifikatom kompanija Ovako zaokružuje cjelokupni sistem kontrole od farme do stola.