Općina Hadžići provodi obimne infrastrukturne projekte

Posted by

Općina Hadžići posvećena je unapređenju svoje infrastrukture kako bi zadovoljila potrebe svojih stanovnika i osigurala sigurnije i efikasnije saobraćajne mreže. U toku aktuelne građevinske sezone, Općina je započela nekoliko značajnih projekata s ciljem poboljšanja stanja puteva i upravljanja oborinskim vodama.

Jedan od vrijednih dostignuća je uspješno rješavanje problema klizišta u naselju Musići, gdje je dio puta bio oštećen. Općina je promptno reagovala, poduzimajući mjere sanacije klizišta i uređenja oštećenog dijela saobraćajnice. Ova intervencija je osigurala sigurnost i olakšala svakodnevnu mobilnost stanovnika tog naselja.

Također, u naselju Binježevo, asfaltiran je krak ulice u neposrednoj blizini preduzeća “Boletus”. Ova intervencija poboljšala je kvalitetu puta, što će olakšati pristup tom području.

U naselju Miševići, riješen je problem odvodnje oborinskih voda koje su za vrijeme obilnijih padavina uzrokovale štetu na stambenim objektima. Općina je izvela radove na uređenju sistema odvodnje, čime su minimizirani rizici od budućih poplava i oštećenja imovine.

Također, Mjesna zajednica Osenik dobila je novi asfaltirani krak ulice koji vodi do pravoslavnog groblja.

U naseljima Vrbanja i Resnik izvršeno je nasipanje puteva, čime su poboljšani uslovi vožnje i smanjeni rizici od oštećenja vozila.

Općina Hadžići također provodi projekte izgradnje, rekonstrukcije i sanacije armirano-betonskih propusta, zidova i mostova. Ovi radovi odvijaju se na više lokacija širom općine, uključujući Mjesnu zajednicu Raštelica, MZ Žunovnica, MZ Pazarić, MZ Miševići i MZ Binježevo-naselje Breza. Ove intervencije imaju za cilj osigurati sigurnost i stabilnost putnih komunikacija, kao i zaštitu stambenih objekata od potencijalnih štetnih uticaja.

Radove izvode preduzeća “Bucomerc” i “Pogled”, dok nadzor vrši Smajić inženjering d.o.o. Goražde. Općina Hadžići nastavlja ulagati u infrastrukturu, pružajući bolje uslove života za svoje stanovnike i unapređujući razvoj lokalne zajednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *