Made in BiH: TruckersApp za vozače kamiona osvojio tržište Europe

Posted by

Tim domaćih stručnjaka, predvođen Mirnesom Spahićem iz Gračanice, lansirao je TruckersApp, inovativnu aplikaciju namijenjenu vozačima kamiona širom Europe. Aplikacija, koja je nedavno puštena na tržište, već je ostvarila izniman uspjeh, privlačeći preko 3000 aktivnih korisnika.

TruckersApp je društvena mreža koja povezuje vozače kamiona bez obzira na veličinu njihovih vozila, omogućavajući im stvaranje profila, dodavanje prijatelja te praćenje njihove lokacije na karti.

Kako bi bolje razumjeli izazove s kojima se vozači suočavaju, tim je proveo anketu među gotovo 1500 vozača, a rezultati su inspirisali glavnu funkciju aplikacije – SOS opciju za brzu pomoć.

Jedna od ključnih značajki je SOS gumb koji omogućuje vozačima da brzo zatraže pomoć od drugih korisnika u blizini, bilo da im je potrebna pomoć oko problema s vozilom ili jednostavno traže društvo tokom putovanja. Aplikacija također uključuje messenger za jednostavno komuniciranje među vozačima.

Mirnes Spahić, vizionar iza TruckersApp, ističe da je posebno ponosan što je aplikacija realizirana od strane domaće tfirme, AppDelegate, čime se naglašava kvaliteta domaće IT industrije.

Planovi tima uključuju širenje na tržište Sjeverne Amerike i daljnji razvoj aplikacije s fokusom na Job Portal i poslovne profile za firme.

TruckersApp je trenutno dostupan za Android i iOS platforme, preveden na osam jezika, a privukao je pažnju vozača u 43 države. Ova inovativna aplikacija predstavlja korak prema povezivanju vozača kamiona i olakšavanju njihovog svakodnevnog profesionalnog života.