Lidl uveliko priprema dolazak na tržište Bosne i Hercegovine

Posted by

Njemački maloprodajni div Lidl aktivno se priprema za svoj dolazak na bosanskohercegovačko tržište. Uprkos očekivanju da će prve trgovine biti otvorene tek za dvije do tri godine, firma već radi punom parom na pripremi lokacija, izgradnji objekata, zapošljavanju i obuci radnika.

Mnogi sugrađani već su uključeni u rad firme Lidl, a neki od njih trenutno prolaze obuku u jednoj od zemalja gdje Lidl već posluje.

Nedavno je firma Lidl BH povećala svoj kapital na 216 miliona KM, što ukazuje na njihove ambiciozne planove i pripreme za brojne lokacije na kojima će biti smješteni njihovi objekti. Trenutno je potpuno izgrađen objekt u Bijeljini, koji će pričekati otvaranje zajedno s ostalim lokacijama.

Uz to, u toku je izgradnja velikog logističkog centra u Lepenici kod Sarajeva, koji će igrati ključnu ulogu u distribuciji proizvoda na policama Lidlovih trgovina.

Logistički centar protezat će se na 60.000 četvornih metara, odnosno površini od 8 nogometnih terena, s kapacitetom od 40.000 paletnih mjesta. Opremljen je sa 120 utovarnih i istovarnih rampi, uključujući pet temperaturnih zona te komoru isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda.

S obzirom na najnovije informacije, logistički centar bit će opremljen modernim tehnologijama, optimiziranim procesima i suvremenim okruženjem, potvrđujući predanost Lidla ka pružanju visokokvalitetnih usluga i učinkovite distribucije na bosanskohercegovačkom tržištu.