Direktor firme u Srbiji postao beskućnik: Kada gubite sve, niko vas više ne vidi

Posted by

Dragomir Drulović, nekadašnji direktor lanca prodavnica u Srbiji, sada je beskućnik na ulicama Beograda. U dokumentarnom serijalu “Priče bez krova” Crvenog krsta, Drulović je podijelio svoju priču.

Istakao je kako je teško živjeti na ulici, posebno kada je napolju hladan vjetar, ali zahvaljujući Privremenom centru za beskućnike u Lominoj ulici, gdje može doći na par sati, pronaći utočište, pojesti suhi obrok i popiti topli napitak.

Drulović je naglasio da se rijetko ko brine o beskućnicima te je izrazio zahvalnost Crvenom krstu na pomoći.

U razgovoru, Drulović je podijelio svoje iskustvo s beskućništvom, istaknuvši da je spavao ispod mosta prije nego što se prilagodio.

“Retko ko me pita kako sam, sem vas”, rekao je Dragomir koji je beskućnik za dokumentarni serijal Crvenog krsta “Priče bez krova”. “Što se tiče situacije, sreća što je lepo vreme, pa može da se izdrži nekako. Ali kad počne da duva oko 3, mršava situacija”, rekao je Dragomir.

Postoji privremeni centar za beskućnike u Lominoj ulici, koji je Dragomir pomenuo.

“Onaj momčić dole u Lominoj je izuzetan. Stvarno me respektuje. Kad god sam došao da se okupam, presvučem, nikad nisam imao nikakav problem. Svi drugi moraju da sačekaju, a ja imam malo autoriteta.

Svi su izuzetni. Imam poštovanje bez obzira na to što sam beskućnik. Kad je neko pristojan, za mene nije teško razgovarati sa ljudima. Oči su ogledalo duše. Završio sam Ekonomski fakultet. Radio sam 25 godina u struci. Radio sam u beogradskom Centropromu. Držao sam zapad i istok dole, počev od Delhija, do gore ne znam čega. Kada gubite sve, niko vas više ne vidi. Kao ni kolege”, rekao je Dragomir.

Naglasio je da, uprkos teškoćama, ima poštovanje prema ljudima koji mu pomažu. Drulović je završio Ekonomski fakultet i radio 25 godina u struci, uključujući rad u beogradskom Centropromu. Međutim, nakon gubitka svega, osjeća da ga društvo više ne vidi.

Crveni krst Beograd pruža podršku beskućnicima putem Privremenog dnevnog prihvatnog centra i Privremenog prenoćišta, nudeći im sigurno mjesto tokom hladnih mjeseci, gdje mogu pronaći sklonište, obrok i topli napitak. Organizacije poput Crvenog krsta rade na osvještavanju javnosti o beskućništvu i pružanju podrške ljudima u potrebi.