Aviokompanije u BiH pripremaju se za ekspanziju: Sarajevo predvodi, ali i Banja Luka ruši rekorde

Posted by

Sa dolaskom proljeća, bh. aerodromi se pripremaju za ljetnu sezonu, a rekordnu ekspanziju najavljuje sarajevski aerodrom. Međutim, i drugi aerodromi, poput banjalučkog, bilježe značajan rast.

Mostarski aerodrom pravi veliki iskorak uvodeći direktne letove za Beograd, Zagreb, Minhen i Rim, što označava otvaranje četvrtog haba.

Direktor Zračne luke Mostar, Marko Đuzel, najavio je za N1 rekordan broj destinacija, sa šest direktnih linija, dok se očekuje da će putnici imati priliku birati između više od 100 destinacija kroz povezane letove.

Cijene karata za novu liniju između Mostara i Beograda kreću se od 56 eura u jednom smjeru, što već sada izaziva interesovanje putnika.

Sarajevski aerodrom također planira značajan rast tokom ljetne sezone.

Kompanije poput Ryanaira, SunExpress i Aegean Airlines uvode nove destinacije, uključujući Milano, Geteburg, London, Memingem, Brisel, Solun, Antaliju i Izmir.

Sarajevo se očekuje da će zabilježiti najbolje rezultate i privući gotovo dva miliona putnika, što će doprinijeti turističkoj privredi i ekonomiji regije.

Banjalučki aerodrom također bilježi rast broja putnika, a najave za ovu godinu su izuzetno pozitivne, očekuje se da će premašiti pola miliona putnika.

Tuzlanski i aerodrom u Mostaru također imaju svoje ciljeve rasta i planiraju dodatne linije tokom ljetnih mjeseci.

Sve ove promjene ukazuju na to da bh. aerodromi postaju sve privlačniji i konkurentniji, otvarajući nove mogućnosti za putnike i turiste. Ovaj razvoj također ima pozitivan uticaj na privredu i turistički sektor u cijeloj zemlji.