U aprilu cijena grijanja u Kantonu Sarajevo niža za 10 posto

Posted by

Vlada Kantona Sarajevo je donijela odluku da smanji cijenu centralnog grijanja za 10 posto od 1. aprila 2023. godine. Ovo smanjenje cijene centralnog grijanja usklađeno je sa smanjenjem cijene prirodnog gasa, koje je također na snazi od istog datuma. Ova odluka je donesena nakon analize koju je proveo neovisno stručno tijelo koje je formirala Vlada KS, a koje ima zadatak utvrditi konačni prijedlog smanjenja cijene centralnog grijanja.

Resorni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Almir Bečarević, izjavio je da će se građanima Kantona Sarajevo već u aprilu smanjiti računi za grijanje za 10 posto.

Korekcija cijene centralnog grijanja je usklađena sa smanjenjem cijene prirodnog gasa, a koje je na snazi također od 01. aprila. Naši sugrađani će dobiti umanjene račune za 10 posto već za april mjesec“, naveo je resorni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almir Bečarević.

Prije ovog smanjenja cijena, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS je uputilo izvinjenje korisnicima centralnog grijanja zbog toga što cijene još nisu snižene.

Kako do danas još nije usaglašen prijedlog konačnog smanjenja cijene grijanja, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS upućuje izvinjenje svim korisnicima usluga Toplana i mole za razumijevanje“, saopćili su iz Ministarstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *