Trebinje dobija vidikovac od stakla

Posted by

Trebinje će uskoro postati bogatije za još jednu atrakciju – vidikovac sa staklenim podom, koji će pružati panoramski pogled na grad s uzvišenja prema brdu Strač, na južnoj strani grada. Projekat, vrijedan 130.000 maraka sa PDV-om, već je u fazi realizacije.

Idejno rješenje vidikovca, koje je izrađeno od strane grupe autora, obuhvata čeličnu konstrukciju s staklenim podom ili stazom, omogućavajući posetiocima ugođaj širokog pogleda na grad.

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, vjeruje da će ovakav objekat privući ne samo lokalno stanovništvo već i brojne turiste, s obzirom na to da će dolazak do vidikovca predstavljati svojevrsni podvig, budući da nije predviđen pristup automobilom.

Ćurić ističe da je projektna dokumentacija već završena, sredstva su osigurana, te da je raspisana javna nabavka. Planirano je da se radovi završe u narednih nekoliko mjeseci, uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, čiji su predstavnici već pokazali interes i obećali podršku projektu.

Sličan projekat na brdu Fortica iznad Mostara već je pokazao izuzetan uspjeh, te se očekuje da će i trebinjski vidikovac postati popularna turistička destinacija.