Tehnički remontni zavod Hadžići nastavlja uspješan oporavak, zahvaljujući novom direktoru

Posted by

Nakon dugogodišnjeg poslovnog mučenja, Tehnički remontni zavod Hadžići, domaća kompanija u okviru namjenske industrije Federacije Bosne i Hercegovine, prošle godine je ostvarila preporod. Pod vodstvom novog direktora, Isme Hebibovića, zabilježila je znatno povećanje prihoda i broja radnika, čime je nastavila uspješan rast i ove godine.

Prema posljednjem izvještaju, u prvoj polovini 2023. godine, Tehnički remontni zavod Hadžići je ostvario ukupne prihode od 3,4 miliona KM, što je značajan napredak u odnosu na oko 800 hiljada KM prihoda u istom razdoblju prošle godine. Ovaj impresivan porast je donio nove izazove u smislu većih rashoda, koji su porasli na 4,7 miliona KM, između ostalog zbog povećanja broja radnika koji je više nego udvostručen. Ipak, rezultat je prvi gubitak u iznosu od 1,3 miliona KM, no usprkos tome, pozitivni pomaci u prihodima i broju radnika predstavljaju ohrabrujuću najavu za budućnost kompanije.

Prošlogodišnji uspjeh bio je posebno značajan jer je firma dugi niz godina poslovala na ivici opstanka, suočavajući se s gubicima i financijskim izazovima. Međutim, dolazak novog direktora, Isme Hebibovića, označio je prekretnicu za kompaniju. Od trenutka preuzimanja vođenja, Hebibović je energično uveo red i fokusirao se na razvoj kompanije, što se jasno reflektira u poslovnim rezultatima.

U 2022. godini, Tehnički remontni zavod Hadžići ostvario je prihode od 4,7 miliona KM, što je značajan rast u odnosu na prihode od oko 860 hiljada KM zabilježene 2021. godine. Očekuje se da će ovogodišnji prihodi znatno nadmašiti prethodne, ako se nastavi pozitivan trend iz prve polovine 2023.

Ovim uspješnim poslovnim potezima, Tehnički remontni zavod Hadžići postaje primjer kako se temeljito vođenje i vizionarski pristup mogu preobraziti poslovanje kompanije. Uspješan oporavak i snažan rast potvrđuju važnost ispravnog liderstva i strategije u ostvarivanju poslovnog uspjeha.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *