Široki Brijeg planira vratiti radnu snagu iz Njemačke

Posted by

Na osnivačkoj skupštini Udruženja poslodavaca Široki Brijeg, Miljenko Crnjac, vlasnik firme MCI, jednoglasno je izabran za predsjednika.

U Upravni odbor Udruženja, koji upravlja radom samog Udruženja, izabrano je 15 članova, a među njima su predstavnici različitih firmi i djelatnosti.

Udruženje ima za cilj okupiti male obrtnike i velike kompanije kako bi zajedno radili na poboljšanju uslova poslovanja.

Miro Martinović, advokat iz tvrtke Kvesić&Martinović, postavljen je za predsjednika Udruženja, a Eugen Šušak, direktor u TT Kabeli Široki Brijeg, izabran je za zamjenika predsjednika.

Fokus Udruženja bit će povratak radne snage iz inozemstva, a naglašeno je da će se raditi na rješavanju nedostatka radne snage u Gradu Široki Brijeg.

Predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH, Adnan Smailbegović, čestitao je osnivanje Udruženja i izrazio nadu da će slične inicijative uslijediti u drugim gradovima Federacije.

Osnivanje Udruženja predstavlja korak prema rješavanju izazova s kojima se susreću poslodavci, a naglašena je važnost saradnje između ekonomije i politike na lokalnoj razini. Udruženje ima za cilj poboljšati uslovee poslovanja, poticati povratak radne snage iz inozemstva te pridonositi razvoju lokalne ekonomije i prosperitetu zajednice.