Sarajevo bi moglo imati 1,6 miliona putnika ove godine

Posted by

Preliminarni planovi za Aerodrom Sarajevo otkrivaju da će 2024. godina biti zabilježena kao rekordna, s 14 novih linija i povećanjem frekvencija na postojećim rutama. Prognozira se da će ovo biti ostvareno zahvaljujući posebnoj inicijativi, uključujući šest linija od strane popularnog Ryanaira.

Aerodrom Sarajevo, uskoro će proširiti svoju mrežu letova s ukupno 14 novih linija. Osim dodavanja novih destinacija, postojeće linije također će doživjeti značajno povećanje frekvencija, nudeći putnicima veću fleksibilnost i opcije za putovanje.

Prema informacijama od Zamaaero, očekuje se da će šest linija koje će uvoditi Ryanair, jedan od najvećih europskih prijevoznika, značajno pridonijeti rastu putničkog prometa na Aerodromu Sarajevo. Ova inicijativa ne samo da će povećati dostupnost destinacija, već će i pridonijeti ekonomskom rastu i turističkoj privlačnosti regije.

Ako se ostvare predviđanja, očekuje se da će Aerodrom Sarajevo do kraja 2024. godine dočekati između 1,55 i 1,6 miliona putnika. Ovaj značajan porast broja putnika svjedoči o pozitivnom utjecaju aerodromske strategije na regionalni zračni promet i ukupnu privrednu dinamiku.

Ovim potezima Aerodrom Sarajevo ne samo da širi svoj utjecaj u zračnom prometu, već i pruža putnicima nove mogućnosti za istraživanje svijeta.