,

Privatna kompanija u BiH isplatila svim 500 zaposlenima pomoć od 2.520 KM

Posted by

Privatna kompanija Grafotisak, sa sedištem u Grudama, juče je svojim zaposlenicima isplatila pomoć u iznosu od 2.520 KM, u skladu sa Uredbom koju je donela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u decembru prethodne godine.

Ova odluka predstavlja podršku zaposlenima tokom perioda ekonomske neizvesnosti izazvane pandemijom.

Prema navedenoj uredbi, poslodavac ima pravo da izvrši isplatu pomoći zaposlenima u maksimalnom iznosu do 2.520 KM, pri čemu se isplata može izvršiti u maksimalno šest tranši, s tim da ukupan iznos ne prelazi navedeni limit.

Ova uredba ima privremeni karakter i važi do 30. juna 2024. godine.

Grafotisak, osnovan 1983. godine, ističe se kao kompanija sa preko 600 zaposlenih, koja se bavi proizvodnjom grafičkih proizvoda, kao i distribucijom uredskog, školskog i grafičkog repromaterijala. Ova isplata pomoći dodatno potvrđuje angažovanje kompanije na brizi o svojim zaposlenima i podršci zajednici u kojoj posluje.

S više od 500 zaposlenih, Grafotisak je evoluirao od malog obrta do velike kompanije, sa centralnim pogonom, skladištem i sjedištem u Grudama. Proširili su svoju distributivnu mrežu otvaranjem poslovnica u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli, što dodatno pokazuje njihovu operativnu složenost i profesionalizam.

Njihova dugogodišnja tradicija poslovanja svjedoči o stvaranju tržišne vrijednosti kroz kvalitet svojih proizvoda i usluga. Grafotisak je postao simbol kvaliteta, sa fokusom na stvaranju vrijednosti ne samo kroz povećanje prodaje, već i kroz aktivno oblikovanje percepcije svojih proizvoda kao simbola izuzetnosti. Kvalitet kroz vrijeme postao je njihov moto i ključni dio njihovog poslovnog identiteta.