Planina Jelica dobila svoj biser, hotel “Han Jelica”: Idealno mjesto za zimski odmor u Konjicu

Posted by

Otvorenje hotela “Han Jelica” označava prekretnicu za firmu PBP iz Konjica, koja već više od deset godina uspješno upravlja s dva restorana i hotelom u samom Konjicu. Muhamed Novalić, direktor firme, ističe da je ovo najveći izazov do sada, predstavljajući novi početak u turističkom poduhvatu.

“Naš cilj je stvoriti oazu za zaljubljenike u planine, a hotel “Han Jelica” je prvi projekat u našem području koji kombinuje luksuzan smještaj, restoran i ski stazu. Konjic, osim predivne Neretve, sada ima još jednu dragocjenu destinaciju – planinu Jelicu”, kazao je Novalić, pozivajući goste da dožive čari ove jedinstvene lokacije.

Hotel “Han Jelica” smješten je na raskrsnici puteva za Blatačko jezero, Lukomir i Čuhoviće, nudeći nevjerojatnu priliku za istraživanje okolnih ljepota. Planina Jelica postaje središnje mjesto za zimske radosti s novom ski stazom dugom 300 metara, opremljenom ski liftom savršenom za početnike i djecu.

Novalić izražava želju i namjeru da lokalnoj djeci omogući učenje skijanja bez potrebe za putovanjem izvan grada, nadajući se da će zajednica prepoznati napore uložene u ovaj projekt.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, čestitajući menadžmentu na inovacijama i praćenju potreba gostiju, Ćatić vidi otvaranje prostora za nove turističke proizvode u Konjicu.

Hotel “Han Jelica” označava početak nove ere za turizam u Konjicu, povezujući luksuzan smještaj s prirodnim ljepotama i zimskim radostima. Ovaj objekt predstavlja ne samo hotelski kompleks već i centar za skijaše, avanturiste i one koji traže odmor u planinskom okruženju. Konjic se pozicionira kao destinacija koja objedinjuje raznolikost i tradiciju, privlačeći goste svojim jedinstvenim ponudama.