Bosanci i Hercegovci spremni za prvomajski odmor: Aranžmani rasprodani mjesecima unaprijed

Posted by

Za prvomajske praznike, mnogi građani Bosne i Hercegovine odlučili su se za putovanja, što predstavlja dobru vijest za turističke agencije koje su većinu aranžmana rasprodale.

Budući da je 1. maj ponedjeljak, produženi vikend mnogi građani žele iskoristiti za putovanje, što je dovelo do toga da su aranžmani za najpopularnije destinacije popunjeni vrlo brzo.

Prema riječima direktorice turističke agencije Relax Tours, Aide Terzić, turisti su uglavnom rezervisali aranžmane za destinacije u regiji, poput Budve i Istanbula, ali su također bili zainteresirani za udaljenije destinacije poput Irana ili Hurgade u Egiptu. Također je primijetila da se povećao broj turista koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu, posebno iz susjednih zemalja Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Muamer Lutvić iz turističke agencije Centrotours također je potvrdio da su aranžmani za prvomajske praznike rasprodani na mnogim popularnim destinacijama kao što su Istanbul, Malta, Hurgada, Antalija, Legoland u Njemačkoj i Dubai. Također je primijetio da postoji veliko interesovanje za putovanja na Jadran, posebno za Makarsku i Dubrovnik.

Sve u svemu, čini se da će prvomajski praznici biti puni putovanja, što je dobra vijest za turističku industriju koja je pretrpjela veliki udarac tokom protekle dvije godine zbog pandemije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *