Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić ponosno predstavlja novu fazu razvoja

Posted by

Općina Novi Grad, pod vodstvom načelnika Semira Efendića, obznanila je svoj progresivni razvoj putem objavljene fotografije koja prikazuje impozantne nove građevine na tom području. Fotografija otkriva nekoliko novih stambenih zgrada, uključujući i izgradnju privatne bolnice, te obnovu doma zdravlja.

Načelnik Efendić je ponosno podijelio sliku na društvenim mrežama, ističući da je sve što se vidi na slici potpuno novo, označavajući to kao “Novi Novi Grad”. Fascinantna transformacija područja jasno je vidljiva, s obzirom na to da su samo dva objekta prikazana na slici postojala 2012. godine – Dom zdravlja “Kumrovec” i objekat Astro, koji su tada bili veoma oštećeni.

Efendić je naglasio kako je 2012. godine započeo program “Pokrenimo Novi Grad zajedno”, a rezultati su očigledni. Fotografija sada otkriva modernu i prosperitetnu općinu, s novim stambenim prostorima koji će pružiti dom mladim ljudima, kao i objektom privatne bolnice koji obećava unapređenje zdravstvenih usluga na lokalnom nivou.

“Ova slika predstavlja hiljade domova za mlade ljude i hiljade radnih mjesta – sve zajedno, svjedočeći o dinamičnom ekonomskom rastu i razvoju Novog Grada”, napisao je Efendić u svojoj objavi.

Ova inicijativa ne samo da doprinosi vizualnoj estetici grada, već i jača infrastrukturu i ekonomiju, čineći Novi Grad poželjnim mjestom za život i rad. Ovaj brzorastući razvoj svakako postavlja Novi Grad kao primjer uspješnog lokalnog lidera, potičući zajednicu na daljnje prosperitetne projekte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *