Ispovijest Sejada Mehića: Poplava odnijela automobil, otac i sin preživljavaju traume

Posted by

Obilne padavine od početka juna ove godine prouzrokovale su bujice poplava koje su odnijele sve pred sobom. Sejad Mehić, stanovnik područja Sniježnice u općini Teočak, doživio je nesreću i ostao je bez svog automobila.

Mehić je ispričao kako je njegov sin krenuo s prijateljem i ostavio automobil kod prijateljeve kuće, blizu prodavnice. Nakon što su se zadržali oko sat i po, vraćali su se iz Ugljevika i došli do Janskog mosta. Međutim, zbog poplave, momak nije mogao dalje s automobilom pa je odlučio nastaviti pješice. Kada nije mogao doći do automobila, otišao je na suprotnu stranu do džamije i shvatio da automobila nema. Majku je nazvao i rekao: “Nema mi auta”. U prvi mah, mislili su da je automobil ukraden, ali su kasnije shvatili da ga je voda odnijela. Sejad Mehić je izrazio svoje ogorčenje i rekao da je automobil bio rastavljen do dijelova te da su svi ostaci završili na otpadu. Bio je vlasnik Golfa 4, godište 2002., koji je platio 6.350 KM. Dokumenti su mu ostali u automobilu.

Poplava je ostavila trajne posljedice na Sejada Mehića i njegovog sina. Obojica su pretrpjeli traume zbog ovog događaja. Teško spavaju tokom noći, a Sejad priznaje da se osjeća izgubljeno čak i tokom radnog vremena u pošti.

Mehić ističe da ovakve katastrofalne poplave nisu zabilježene u prethodnim godinama. Čak ni najstariji stanovnici Sniježnice ne pamte tako razorne poplave. Kada je sin obavijestio o gubitku automobila, Mehić je prvobitno mislio da se automobil samo zaglavio na bankini ili asfaltu. Međutim, kada je došao na mjesto, shvatio je da je automobil završio u velikom kavezu, miješalici blata. Zaista je bio šokiran.

Ispovijest Sejada Mehića: Poplava odnijela automobil, otac i sin preživljavaju traume

Ovo područje već je ranije bilo pogođeno obilnim padavinama, a prije samo dva dana su se opet suočili s katastrofalnim poplavama. Općina Teočak je proglasila stanje prirodne nesreće.v

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *