Ismail Zulfić osvojio juniorsko zlato u Linjanu

Posted by

Ismail Zulfić, mladi paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, ostvario je uspjeh na mitingu Svjetske serije u talijanskom Linjanu, osvojivši prvo mjesto u B finalu i zlatnu medalju u juniorskoj kategoriji.

Uprkos tome što je bio najmlađi takmičar u B finalu, Zulfić je dominirao u disciplini 50 metara leđno u apsolutnoj kategoriji, osvojivši prvo mjesto i oborivši vlastiti i državni rekord s vremenom 43:25. Njegov izniman rezultat donio mu je nevjerojatnih 708 bodova, što je ogromno dostignuće za trinaestogodišnjaka.

Osim zlatne medalje u juniorskoj kategoriji, Zulfić je također postigao izvrstan rezultat u A finalu, osvojivši šesto mjesto u disciplini 50 metara delfin u apsolutnoj kategoriji, također obarajući osobni i državni rekord.

Osim Zulfića, još jedan bh. predstavnik, Ismail Barlov, postigao je zapažene rezultate na istom takmičernju. Barlov je u seniorskom A finalu osvojio četvrto mjesto u disciplini 50 metara prsno. Ovi i rezultati osigurali su mu norme za Europsko prvenstvo i Paraolimpijske igre, što predstavlja veliki uspjeh za bh. paraplivanje.

Ovaj uspjeh Ismaila Zulfića i Ismaila Barlova svjedoči o talentu i predanosti bh. paraplivača, te predstavlja motivaciju i inspiraciju za sve mlade sportaše u Bosni i Hercegovini.