David Morales stigao u Sarajevo, nastupat će večeras na Skenderiji

Posted by

Čuveni američki producent DJ David Morales stigao je Swisotel u Sarajevu, a večeras će nastupati na Heineken Summer Loungeu na Skenderiji.

Nakon što je sletio u naš grad, David Morales je svratio u Wine Shop Sarajevo Only VIP gdje se zadržao kratko pa se potom uputio u obilazak grada.

Za nastup Davida Moralesa, kao što je i za očekivati, vlada veliko interesovanje, pa organizatori pozivaju posjetitelje da planiraju raniji dolazak u Heineken Summer Lounge na dobro poznatoj lokaciji – plato Skenderija.

Ovaj 60-godišnji DJ ujedno je i dobitnik Grammyja. Producirao je i remiksirao više od 500 ploča za neke od najpoznatijih svjetskih izvođača, uključujući Mariah Carey, U2, Michaela Jacksona, Arethu Franklin, Madonnu i Whitney Houston.

Morales je 2018. godine pokrenuo diskografsku kuću DIRIDIM Records. S ovom kućom Morales potpisuje ugovore i objavljuje neke od svojih produkcija. U ovoj produkcijskoj kući snimaju različite žanrove od klasičnih zvukova po kojima je Morales poznat do elektronske muzike.

Heineken Summer Lounge je i ove godine opravdao epitet najpopularnije destinacije zabave pod otvorenim nebom i plesa do ranih jutarnjih sati tokom trajanja Sarajevo Film Festivala. Veliki broj Sarajlija, posjetitelja iz regiona, ali i iz cijelog svijeta do sada je imalo priliku plesati uz setove DJ dvojaca Stellar i Dizzy Dee, Alain i Coem, Brown Sugar RnB, Kazumi i Forora, kao i Yngod-a, T.N.C. & Sahfi & Moreno, a za večeras organizatori najavljuju pravi house spektakl – povratak house legende Davida Moralesa u Sarajevo!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *