Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

Posted by

U znak prijateljstva koje traje već 11 godina, kompanija Bingo ozvaničila je svoju posvećenost organizaciji SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini putem donacije od 44.000 KM.

Donacija potvrđuje trajnost prijateljstva između kompanije Bingo i organizacije SOS Dječija sela u BiH. Bingo se ističe kao najbolji prijatelj porodici SOS mame Amire, osiguravajući sve potrebno za djecu tokom godine dana. Dio sredstava bit će usmjeren na pokrivanje troškova života dva studenata iz brige SOS Dječijeg sela u Gračanici.

Tatjana Paunoski, rukovoditeljica Službe marketinga Binga, izrazila je zadovoljstvo dugogodišnjim partnerstvom i naglasila predanost njihovoj zajedničkoj misiji.

Malik Garibija, nacionalni direktor organizacije SOS Dječija sela, istaknuo je značaj podrške Bingo kompanije te posebno naglasio posebnu vezu s porodicom SOS mame Amire.

Od ukupne donacije, 36.000 KM bit će usmjereno prema pokrivanju godišnjih troškova života porodice iz SOS Dječijeg sela Sarajevo. Dodatnih 8.000 KM bit će namijenjeno podršci dva studenta iz Gračanice koji se školuju u Tuzli.

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini već tri desetljeća pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja, istovremeno jačajući porodici u potrebi.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i načinima kako pomoći možete pronaći na stranici www.sos-ds.ba.