BHmeteo objavio prognozu do utorka: Ovo bi vas moglo iznenaditi

Posted by

Na zapadu i sjeveru Bosne došlo je i dolazi do postepenog prestanka padavina. U nastavku noći pa do jutarnjih sati subote (20.01.) padavine će postepeno sa sjeverozapada prestajati skoro posvuda, dok će u nizinama većeg dijela Hercegovine ostati kiša.

Navodi se ovo u prognozi koju su večeras, 19. januara, objavili na stranici BHmeteo.

“U jutarnjim satima subote će se razvedriti na zapadu i sjeveru Bosne, a kasnije u nastavku dana postepeno razvedravanje sa sjevera očekuje i ostatak zemlje.

U večernjim satima satima subote bit će pretežno vedro posvuda, što će usloviti hladnu noć uz jači mraz i nešto deblje minuse koji se lokalno mogu spustiti do oko -10 °C”, ističu oni, te nastavljaju:

“U nedjelju (21.01.) i ponedjeljak (22.01.) očekuje nas sunčano vrijeme uz hladna i mrazovita jutra. Danju nešto ugodnije, pogotovo u ponedjeljak kada će i značajnije zatopliti uz dnevne temperature lokalno do oko 12 °C. Za vikend u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do na udare jaka bura, lokalno uz olujne udare. U ostatku zemlje slabiji vjetar, sjevernog smjera.

U noći na utorak (23.01.) prolazno naoblačenje sa sjeverozapada, koje će donijeti prolazne padavine većem dijelu zemlje. Kišu do lokalno susnježicu u nizinama, dok će u višim krajevima iznad 400 m/v biti susnježice i snijega. Padavine u manjoj količini. Nakon prolaznih padavina, kasnije u utorak tokom dana postepeno razvedravanje sa sjeverozapada u cijeloj zemlji.”