U bh. kina i bioskope od 01.juna stiže najbolji Spider-man film do sada!

Posted by

Ovog četvrtka, u sva BiH kina i bioskope napokon dolazi „Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet“, drugi nastavak izuzetno nagrađivanog i hvaljenog hita „Spider-Man: Novi svijet“ koji je na velike ekrane doveo svježi pristup najpopularnijem superheroju i mladog Milesa Moralesa kao novog Spider-Mana.

Prema dosad viđenom, novi nastavak obečava još napetiju priču, još veće uloge i još spektakularnije animacijske podvige.

Finalni trailer nastavka prikazuje Milesa Moralesa u bogatom Spider-svijetu koji vrvi intrigantnim verzijama ovog superjunaka u nekoliko prekrasnih stilova animacija. Nakon ponovnog ujedinjenja s Gwen Stacy, Miles Morales, brooklynski prijateljski nastrojen Spider-Man iz susjedstva katapultira se u drugi svemir, gdje susreće tim Spider-ljudi zaduženih za zaštitu Multiverzuma. Ali kada se heroji sukobe oko toga kako se suočiti s novom prijetnjom, Miles se nađe suprotstavljen drugim Spider junacima i mora ponovno naučiti što znači biti heroj kako bi mogao spasiti one koje najviše voli…

Nastavak ove animirane verzije najpopularnijeg superjunaka režirali su Joaquim Dos Santos (animirane serije Avatar: The Last Airbender, Justice League Unlimited), Kemp Powers (scenarist i ko-redatelj filma Soul) i Justin K. Thompson (animator na prvom nastavku). Scenaristi i dugogodišnji saradnici Phil Lord i Christopher Miller (Oblačno s ćuftama, Lego Film, 21 i 22 Jump Street) sad su sarađivali s Davidom Callahamom (Godzilla, Zombieland 2, Mortal Kombat), a glasove Milesu Moralesu i Gwen Stacy i dalje daju odlični Shameik Moore (Dope, Samaritan) i sve popularnija Hailee Steinfeld (animirana serija Arcane, igrane serije Hawkeye i Dickinson, film Bumblebee).

Filmski kritičari iz cijelog svijeta, koji su pogledali film na zatvorenim pretpremijerama, imaju samo riječi hvale. Jedni hvale maestralnu animaciju gdje je „svaki kadar vrijedan muzeja“, drugi hvale emocionalnu dubinu i priču odrastanja Milesa i Gwen, a treći istiću kako je nastavak nadmašio kvalitetu prvog filma – hvaljenog zbog postavljanja novih granica animiranog žanra i nagrađivanog Oscarom, Zlatni globusom i Annie nagradom za najbolji animirani film.

Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet obečava neviđenu superherojsku avanturu, a od 1. juna u sva kina i bioskope u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH stiže i u originalnoj i u sinkronozovanoj verziji za sve generacije gledatelja i fanova kako legendarnog super junaka tako i po mnogima najbolje video igre Spider-Man. U sinhronizovanoj verziji glavne karaktere za najmlađe gledatelje i njihove roditelje na velikom ekranu oživljala pjejada sjajnih glumaca regiona a tu su Adnan Prohić, Mateja Vukašinović, Tarik Filipović, Šuršina Radić-Djixx, Ana Begić, Dušan Bućan, Aleksandar Radojičić, Ksenija Marinković, Lena Kovačević, Srđan Timarov i drugi…

Već sljedeće sedmice od 08.juna C2 film najavljuje otvaranje finskog ratnog akcionog spektakla „Sisu“, kojeg publika i kritika hvali kao evropsku verziju klasika Quentina Tarantina „Nemilosrdni Gadovi“ i koji je sa rejtingom R namjenjen publici 18+.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *