,

Trijumf volje i odlučnosti: “Mega Drvo” Bijeljina uspješno se diže nakon požara – sanirano 95% štete

Posted by

Nakon razornog požara koji je zahvatio proizvodne hale “Mega Drva” u Bijeljini devetog aprila ove godine, vlasnik Svetozar Ostojić iznosi napore uložene u sanaciju i izazove s kojima se suočio tokom procesa obnove.

Ostojić ističe da je do ovog trenutka uspješno sanirana većina štete na uništenim proizvodnim halama, zahvaljujući vlastitim sredstvima, naporima i kreditima koje su preduzeli. Ipak, izražava nezadovoljstvo visinom pomoći koju su primili od Vlade Republike Srpske, ističući da su dobili 300.000 KM od procijenjenih 12 miliona KM štete.

Ostojić naglašava da su, uprkos izazovima, uspjeli obnoviti objekte gotovo u potpunosti, oko 95 posto, te ističe podršku koju su dobili od Područne privredne komore Bijeljina i pojedinaca iz zajednice koji su pružili pomoć.

Uz podatak da su se suočili s padom potražnje na evropskom i svjetskom tržištu, Ostojić ističe da su uspjeli zadržati svoje kupce i održati dobre poslovne odnose. Navodi da su svi radnici ostali u fabrici, redovno su isplaćivane plate nakon požara, te da su sada opremljeni i u boljem stanju nego prije nesreće.

Uprkos izazovima, vlasnik “Mega Drva” zahvaljuje se zajednici, lokalnim preduzećima i pojedincima koji su pružili podršku tokom ovog teškog perioda, naglašavajući da su takvi gestovi od velikog značaja za njihovu uspješnu obnovu.