Tragična nesreća kod Bratunca: Pijani vozač usmrtio pješaka

Posted by

Tragična saobraćajna nesreća dogodila se kod Bratunca, kada je pijani vozač usmrtio pješaka na regionalnom putu Bratunac – Skelani, u mjestu Pobrđe.

Nesreća se dogodila rano jutros, u 3.10 sati, kada je Audi udario pješaka čiji identitet još nije utvrđen. Nažalost, pješak je preminuo na licu mjesta, a vozač Audija, državljanin Srbije S. L., je odmah uhapšen jer je bio pod utjecajem alkohola dok je upravljao vozilom.

Dežurni doktor Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Bratunac je konstatovao smrt pješaka. Nakon alkotestiranja vozača, utvrđeno je prisustvo 0,74 g/kg alkohola u njegovom organizmu, što je znatno iznad dozvoljene granice.

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac odmah su izvršili uviđaj saobraćajne nesreće, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini je obaviješten o nesreći. Naložena je obdukcija tijela pješaka, te će nakon preduzetih svih mjera i radnji na dokumentovanju saobraćajne nezgode nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje javnog saobraćaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *