,

Težak zločin u Ljubuškom: Duševni bolesnik ubio oca

Posted by

Policija u Ljubuškom saopćila je danas da je jučer oko 18 sati zaprimila prijavu da je u mjestu Humac u Ljubuškom osoba A. P.(1993) nanijela povrede svom ocu V. P.(1959), te da je on najvjerovatnije mrtav.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su policijski službenici PU Ljubuški, kao i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški koji su u porodičnoj kući navedenih zatekli mrtvo tijelo osobe V. P. s vidljivim povredama na tijelu koje ukazuju da su nastale od strane druge osobe, te osobu A. P. koji je registrirani duševni bolesnik.

Policijski službenici OKP PU Ljubuški su A.P. uhapsili, te o svemu izvijestili dežurnog kantonalnog tužioca u Širokom Brijegu.

Uz prisustvo dežurnog kantonalnog tužioca i mrtvozornika, policijski službenici PU Ljubuški su izvršili uviđaj na mjestu događaja, a tijelo preminulog je prevezeno u gradsku mrtvačnicu “Bijeli Brijeg” u Mostaru gdje će se izvršiti obdukcija.

Policijski službenici PU Ljubuški nastavljaju s postupanjem u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za predmetno kazneno djelo ubojstvo, te će predmet po hitnom postupku kompletirati i uputiti izvještaj o počinjenom djelu protiv A. P. Kantonalnom tužilaštvu ZHK u Širokom Brijegu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *