Sudbina načelnika Srđana Mandića na kocki: Referendum o opozivu donosi odluku

Posted by

Napetost u sarajevskoj općini Centar ne jenjava dok se datum referenduma o opozivu načelnika Srđana Mandića iz Naše stranke približava. Građani će o njegovoj sudbini odlučivati 17. septembra, a Mandić je ponovo stupio u žižu javnosti sa svojim tvrdnjama o pozadini cijelog slučaja i hajci protiv njega. Načelnik je istakao svoju stranu priče povodom referenduma i spornih događaja koji su prethodili ovom trenutku.

Iako se vijeće općine Centar suočava s ozbiljnim izazovima, Mandić se nije suzdržao od oštrih riječi prema vijećnicima bivših koalicionih partnera iz Naroda i pravde, koji su inicirali proces opoziva. Nazvao ih je “interesnom grupom” te je podsjetio građane da će se odluka donijeti 17. septembra putem referenduma.

U svom otvorenom obraćanju, Mandić je iznio svoje gledište o situaciji i potezima vijećnika koji su pokrenuli proces opoziva. Kritikovao je njihove tvrdnje i dao svoju stranu priče u vezi s nizom spornih situacija.

Jedan od ključnih aspekata koji je istakao je pokušaj utjecaja na urbanističke dozvole i pregovore oko gradnje na područjima bez važećih regulacionih planova. Mandić tvrdi da nije popustio pod pritiscima da izdaje protivzakonite dozvole te da je stajao iza svojih principa integriteta i zakonitosti.

On je također pojasnio da je ovo nije prvi put da je suočen s pokušajem opoziva. Tvrdi da je propustio izraziti svoje zabrinutosti glede situacije te da je, u prošlosti, vjerovao u mogućnost dogovora i zajedničke misije.

Načelnik se suočava s optužbama, ali ističe da nije želio pristati na nepravilnosti i protuzakonite radnje koje su od njega tražene.

Srđan Mandić je pozvao građane da aktivno učestvuju na nadolazećem referendumu i da donesu odluku o njegovoj sudbini. Obećao je da će otkriti više detalja u danima koji slijede kako bi građanima pružio bolje razumijevanje situacije.

Uprkos izazovima s kojima se suočava, načelnik Mandić tvrdi da ima ogromnu podršku, pored Naše stranke i SDP-a, i pojedinih kolega iz NIP-a i drugih stranaka, te da skupa ‘zbijaju redove i spremaju se za kampanju’.

Svi se pripremaju za kampanju uoči referenduma, dok će građani na kraju imati posljednju riječ o njegovoj političkoj budućnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *