Sarajevski aerodrom u ekspanziji: Najavljene linije ka Grčkoj, Švedskoj, Turskoj, i potencijalni letovi ka SAD

Posted by

Međunarodni aerodrom Sarajevo najavljuje niz noviteta i proširenje linija, uključujući direktne letove ka različitim evropskim destinacijama. Uz već postojeće destinacije poput Londona, Atine i Milana, planira se uspostavljanje prekookeanskih letova od iduće godine.

Najnovija dodatna linija koja će biti dostupna putnicima iz Sarajeva je ka glavnom gradu Grčke, Ateni, i Solunu, koja će biti aktivna od juna. Od marta će putnici imati priliku letjeti ka Milanu, Briselu i Geteborgu.

U narednim nedeljama, otvaranje nove linije za Tursku, posebno za Antaliju od 3. marta i Izmir od 21. aprila, dodatno će proširiti izbor destinacija. Očekuje se da će ove linije zadovoljiti rastuće potrebe bh. dijaspore i turista.

Ryanair također planira uspostavu nove linije ka Geteborgu, što će omogućiti praktičnije putovanje za bh. dijasporu u Švedskoj. Ovi novi letovi dobijaju pozitivne reakcije od strane putnika, koji ističu kako će povećanje broja linija omogućiti češće i pristupačnije putovanje.

Osim toga, Sarajevski aerodrom aktivno radi na pregovorima za uspostavljanje aviolinija ka Sjedinjenim Američkim Državama, a planira se i otvaranje direktnih linija ka Skandinaviji, uključujući Oslo, Stockholm i Kopenhagen.

Sarajevski aerodrom također želi ponovno uspostaviti rutu ka Abu Dhabiju, a većina kompanija koje su prošlog ljeta letjele iz Sarajeva planira se vratiti ove sezone. Očekuje se da će ove godine biti još više letova dostupnih putnicima iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.