Proširuje svoje poslovanje: Azel d.o.o. Sarajevo pripojio društvo Multibrand d.o.o. Zvornik

Posted by

Trgovac odjećom AZEL d.o.o. Sarajevo nastavlja širenje svojeg poslovanja akvizicijom društva MULTIBRAND d.o.o. Zvornik.

MULTIBRAND, čije je osnivanje inicirao Stanislav Dragutinović, pristao je na pripajanje AZEL-u putem prenosa svoje cjelokupne imovine i obaveza bez provođenja likvidacijskog postupka.

Nakon završetka procesa, društvo MULTIBRAND d.o.o. Zvornik bit će brisano iz registra privrednih društava Okružnog privrednog suda u Bijeljini.

MULTIBRAND Zvornik ostvario je poslovne prihode od 852,7 hiljada KM u 2021. godini, s financijskim rezultatom od 122.491 KM. Društvo je zapošljavalo 36 radnika.

Prema podacima iz poslovnog registra, društvo MULTIBRAND posjeduje devet poslovnih jedinica, većinom smještenih u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine.

Kompanija Azel, čiji je osnivač Kemal Melkić, ima razgranatu mrežu trgovina odjećom i jedan je od najvećih trgovaca u ovoj industriji u Bosni i Hercegovini.

Poslovni prihodi Azela u 2021. godini iznosili su 34,5 miliona KM, uz neto dobit od 4,1 milion KM. Na kraju 2021. godine, društvo je zapošljavalo 427 radnika.

AZEL je prošle godine pripojio i svoje banjalučko društvo Imperial&Co d.o.o. Banja Luka, a početkom ove godine vlasnik Kemal Melkić je kupio lanac pekara Bonjour, nastavljajući svoju ekspanziju na tržištu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *