Predsjednik RS Milorad Dodik podržava sportske talente: Susret sa plivačicom Lanom Pudar i vaterpolistima Jadrana

Posted by

U Trebinju se nedavno odigrao značajan susret između predsjednika entiteta Republike Srpske, Milorada Dodika, i istaknutih sportista – plivačice Lane Pudar te vaterpolista Jadrana iz Herceg Novog. Ovaj susret obilježen je razmjenom prikladnih poklona i Dodikovim iskrenim željama za uspjehom u budućim sportskim podvizima, kako za Lani Pudar tako i za vaterpoliste Jadrana.

Na zvaničnoj stranici SNSD-a saopćeno je da je Dodik izrazio podršku sportistima i poželio im mnogo sreće u predstojećim takmičenjima. Posebno se istaklo da je Dodik naglasio značaj podrške mladim talentima u njihovim sportskim karijerama.

Značajno je istaći da je Lana Pudar nedavno postigla značajan uspjeh osvojivši bronzu na Svjetskom prvenstvu u Dohi, što je bio vrhunac dosadašnje plivačke karijere. Njen naredni cilj je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje će pokušati nadmašiti sve dosadašnje rezultate i donijeti izuzetnu čast Bosni i Hercegovini.

Ovaj susret predstavlja podršku institucija države sportu i afirmaciji sportskih talenata, čime se naglašava važnost ulaganja u sportski razvoj zemlje i podršku mladim sportistima u ostvarivanju njihovih ciljeva na domaćem i međunarodnom nivou.