Pola Sarajeva u nedjelju bez vode

Posted by

Zbog planiranih popravki na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 u nedjelju, 11. februara 2024. godine, u većem dijelu grada Sarajeva očekuje se smanjenje pritiska ili prekid vodosnabdijevanja, izvijestili su iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” (ViK).

Prema obavijesti ViK-a, radovi na popravci kvara na cjevovodu, koji se nalazi u krugu izvorišta Bačevo, započet će u nedjelju u 04:00 sati. Očekuje se da će smanjeni pritisak u vodovodnoj mreži rezultirati prekidom vodosnabdijevanja u pojedinim dijelovima grada, posebno na višim kotama i spratovima.

Naselja koja će biti pogođena poremećajima i prekidima u vodosnabdijevanju obuhvataju Mojmilo, Dobrinju, Saraj Polje, Alipašino polje, Čengić Vilu, Otoka, Socijalno, Skenderiju, Baščaršiju, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavicu, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

Očekuje se da će se radovi završiti u večernjim satima, nakon čega će se postupno normalizirati vodosnabdijevanje.

Korisnici su pozvani da osiguraju dovoljne zalihe vode za svoje domaćinstvo tokom perioda smanjenog ili prekinutog vodosnabdijevanja. Također, ViK je dostupan za sve dodatne informacije putem svog dispečerskog centra na brojevima telefona: 033 210 707 i 033 220 435.

Iz ViK-a su zahvalili potrošačima na razumijevanju i strpljenju tokom trajanja popravaka, ističući važnost obavljanja ovih radova za očuvanje i poboljšanje vodovodne infrastrukture grada.