,

Pet bh. kompanija izlagat će na nacionalnom štandu BiH na sajmu ANUGA FINE FOOD 2023

Posted by

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine nastavlja sa aktivnostima podrške bh. kompanijama za izlaganje na međunarodnom sajmu ANUGA FINE FOOD u Kelnu, Njemačka.

Za zajednički nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine, u organizaciji VTK BiH, na predstojećem ANUGA FINE FOOD 2023, koji će se održati od 7. do 11. oktobra ove godine, izvršena je prijava prostora i završen proces poziva, selekcije i registracije izlagača za grupni štand Bosne i Hercegovine.

Na nacionalnom štandu Bosne i Hercegovine na ANUGA FINE FOOD 2023, ukupne kvadrature 71,5 m2, smještnemom u Hali 11.1 na sajmištu ‘Koelnmesse’, svoje proizvode predstavit će kompanije: As Holding d.o.o., Jami d.o.o., Kolmix d.o.o., Mladegs Pak d.o.o. i Violeta d.o.o.

Za odabrane izlagače, projektni tim VTK BiH održao je pripremni sastanak za nastup na sajmu, na kome je predstavljeno idejno rješenje štanda Bosne i Hercegovine, koji je dizajnirala kompaniji U.D. Boms-Expo d.o.o. Gračanica, te usvojen raspored izlagača na štandu. Takođe, izlagači su upoznati sa ostalim aspektima nastupa kao što su: troškovi za izlagače, priprema i transport eksponata, marketing paket, ostale usluge na sajmu, itd.

S obzirom da je tema sajma ANUGA ove godine održivi rast, uz podršku Švajcarskog programa promocije izvoza (SIPPO), izlagačima su predstavljene definicije i trendovi održivosti u sektoru prehrambene prerađivačke industrije, evropski zeleni dogovor, kao i primjeri iz industrije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *