Nova vlada Federacije BiH obećava poboljšanje uvjeta rada i jačanje pozicije radnika i poslodavaca

Posted by

Novi federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović uputio je čestitku građanima povodom Međunarodnog praznika rada, poručivši da će prava radnika biti u fokusu nove vlade. Kao zamjenik premijera Vlade Federacije BiH, Mijatović je naglasio kako je obaveza nove Vlade izgraditi društvo jednakih šansi i vrijednosti te omogućiti pravo na rad i dostojanstven život svakom pojedincu.

– Kao ministar razvoja, preduzetništva i obrta, i kao zamjenik premijera Vlade Federacija BiH upućujem čestitku svim građanima BiH povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada. Naša je obaveza da gradimo društvo jednakih šansi i vrijednosti, da omogućimo pravo na rad i dostojanstven život svakom pojedincu, rekao je Mijatović.

Posebno ističe prioritet novog kabineta u zaštiti prava i statusa radnika, ali i u jačanju pozicije poslodavaca. Kako bi se postigao bolji radni uvjeti za sve, Mijatović navodi da je potrebno promijeniti dugogodišnju matricu i shvatiti da budžet pune radnici i poslodavci, a javna administracija mora biti njihov servis.

U želji da svi građani provedu ovogodišnji Praznik rada u zadovoljstvu i sreći sa svojim obiteljima i prijateljima, Mijatović im upućuje iskrene želje za lični i poslovni uspjeh. S obzirom na njegovu poziciju u Vladi, očekuje se da će riječi u čestitki biti podržane konkretim akcijama i mjerama u cilju poboljšanja uvjeta rada i života građana Federacije BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *