Nakon 5 godina borbe: 18-godišnji Hamza ponovno stao na svoje noge

Posted by

Nakon pet godina borbe s invaliditetom uzrokovanim povredom kičmene moždine, osamnaestogodišnji Hamza Kurtić iz Goražda uspio je ostvariti nevjerovatan uspjeh. Zahvaljujući ReWalk Personal eksoskeletnom sistemu i timu fizioterapeuta Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’, Hamza je ponovno stao na svoje noge.

Prije pet godina, Hamza je pretrpio tešku povredu kičmene moždine u saobraćajnoj nesreći, što ga je ostavilo u invalidskim kolicima. Nakon dugotrajnih medicinskih tretmana i operacija, počeo je rehabilitaciju u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu. Uprkos napretku u vertikalizaciji uz pomoć hodalice i ortoza, Hamza je i dalje ostao vezan za invalidska kolica.

Tim stručnjaka predvođen dr. Amrom Osmanagić, specijalistom fizikalne medicine i rehabilitacije, i fizioterapeutom Aldinom Berbićem, odlučio je iskoristiti inovativni ReWalk Personal 6.0 eksoskeletni sistem kako bi Hamzi omogućili ponovno hodanje. Nakon pet godina truda i upornosti, Hamza je ostvario svoj san, praveći svoje prve korake s podrškom ovog tehnološkog čuda.

Ovaj uspjeh ne samo da je donio radost Hamzi i njegovoj porodici, već i otvorio vrata budućim rehabilitacijama i nadu za osobe s povredama kičmene moždine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *