Ministar Adnan Šteta najavio radove na unapređenju saobraćajne infrastrukture u Sarajevu

Posted by

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, poduzeo je korake ka unapređenju saobraćajne infrastrukture i stvaranju trajnih vrijednosti za građane Kantona. U četvrtak, 17. augusta, ozvaničio je početak radova na izgradnji nove raskrsnice, isključnih traka i tramvajskih stajališta u naselju Bulevar.

Ministar Šteta je istakao da je najveći patriotizam posvećenost unapređenju grada i stvaranju novih vrijednosti koje će koristiti budućim generacijama.

“Najveći patriotizam je davati našem Sarajevu nove vrijednosti, posebno one trajne koje će ostati generacijama koje dolaze poslije nas. Počnimo mjeriti naše uspjehe po onome što smo uradili za grad i kanton kako bismo ga učinili što kvalitetnijim, u svakoj sferi. I bit će nam bolje. Radovi na izgradnji raskrsnice, isključnih traka i tramvajskih stajališta u naselju Bulevar su počeli danas”, izjavio je ministar Šteta.

Ovaj ambiciozni korak ima za cilj olakšati saobraćajnu situaciju u ovom dijelu grada, poboljšati protočnost saobraćaja i pružiti udobnije putovanje svim građanima. Nova raskrsnica će omogućiti efikasnije povezivanje različitih dijelova grada, dok će isključne trake obezbijediti brži protok vozila i smanjiti gužve.

Tramvajsko stajalište je takođe ključni dio ovog projekta, doprinoseći održivom javnom prevozu i smanjenju emisija gasova. Građani naselja Bulevar će imati lakši pristup tramvajskom prevozu, što će dodatno podstaći korišćenje javnog saobraćaja i doprinijeti očuvanju okoline.

Projekat izgradnje nove saobraćajne infrastrukture predstavlja samo jedan od koraka u širem planu unapređenja saobraćaja i infrastrukture širom Kantona Sarajevo. Ministar Šteta je istakao da je njegova vizija usmjerena ka stvaranju boljeg i funkcionalnijeg okruženja za sve građane.

U skladu sa ovim ciljevima, ministar Adnan Šteta i njegov tim su posvećeni radu na realizaciji projekata koji će donijeti konkretne i dugoročne benefite za Kantona Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *