Međunarodni aerodrom Sarajevo uvodi noćne letove – Evo ko je prva kompanija koja koristi noćne termine

Posted by

Međunarodni aerodrom Sarajevo donio je zvaničnu odluku da uvodi cjelonoćno radno vrijeme, što znači da će aerodrom biti otvoren i dostupan putnicima tokom noći. Ovo je značajan korak za aerodrom, budući da dosad nije radio tokom noćnih sati. Međutim, sa novom odlukom, aerodrom se prilagođava rastućoj potražnji i potrebama putnika.

Prvi noćni letovi su već zakazani, a među kompanijama koje će pružati ovu uslugu je i Air Serbia. Počevši od 12. juna, Air Serbia će koristiti noćne termine za svoje letove ka i iz Sarajeva. Putnici već mogu rezervisati karte za noćne letove kompanije Air Serbia za destinaciju Sarajevo.

Letovi iz Beograda za Sarajevo će se odvijati u noćnom terminu sa polaskom u 00:45, a dolazak u Sarajevo je planiran za 01:35. S druge strane, letovi iz Sarajeva za Beograd također će se odvijati u noćnom terminu, s polaskom u 04:30.

Noćni letovi će biti dostupni tri puta sedmično, uz održavanje postojećih dnevnih letova kao i do sada. Ova inicijativa otvara nove mogućnosti za putnike koji žele putovati u kasnim satima ili rano ujutro, pružajući im veću fleksibilnost i praktičnost.

Sarajevski aerodrom je u procesu ubrzanog razvoja, a ova inicijativa privlači i interes drugih aviokompanija. Neki od njih su najavili da će također uvesti noćne letove za Aerodrom Sarajevo. Ova dinamika rasta i proširenja znači da će aerodrom postati još važnija tačka za povezivanje u regionu i doprinijeti ekonomskom razvoju grada i zemlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *