Kompanija “Igman” Konjic na sajmu u Saudijskoj Arabiji potpisala dva ugovora vrijedna 80 miliona KM

Posted by

Kompanija namjenske industrije “Igman” iz Konjica ponosno je objavila potpisivanje dva nova ugovora na prestižnom sajmu vojne industrije “World Defense Show 2024” koji se održava u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije. Ovi ugovori, ukupne vrijednosti od 80 miliona KM, predstavljaju značajan korak naprijed za “Igman” i potvrdu njenog statusa u globalnom tržištu odbrambene industrije.

Sajam vojne industrije “World Defense Show” okupio je ove godine više od 750 izlagača iz preko 45 zemalja, nudeći priliku za umrežavanje, partnerstva i razmjenu znanja u domenu odbrambene industrije. Među zvaničnicima koji su prisustvovali ovom prestižnom događaju bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine, zajedno s delegacijom kompanije “Igman” d.d. Konjic.

Direktor “Igmana”, Đahid Muratbegović, zajedno sa izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, Razima Čolića, imao je čast potpisati značajne ugovore s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane Kraljevine Saudijske Arabije.

“Kraljevina Saudijska Arabija je jedan od ključnih pokretača globalne vojne industrije, što potvrđuju konstantna ulaganja u jačanje svojih odbrambenih kapaciteta. Zato smo izuzetno ponosni što naše proizvode biraju za opremanje svojih oružanih snaga. Ovo potpisivanje ugovora je dokaz kvaliteta naših proizvoda i spremnosti da odgovorimo zahtjevnom tržištu”, izjavio je direktor kompanije Đahid Muratbegović.

Ovi ugovori predstavljaju nastavak uspješne saradnje “Igmana” s odbrambenim institucijama Kraljevine Saudijske Arabije, koja je započela prije više od decenije. Time se potvrđuje pozicija “Igmana” kao pouzdanog partnera u snabdijevanju visokokvalitetnim proizvodima za potrebe nacionalne i međunarodne odbrane.