,

Jugoistok Hercegovine postaje veliko gradilište, uvezuje se s EU

Posted by

U četiri lokalne zajednice na jugu, odnosno jugoistoku Hercegovine – Čapljini, Stocu, Neumu i Ravnom, odvija se prava saobraćajna transformacija koja označava ovaj dio Bosne i Hercegovine kao ključno središte za razvoj infrastrukture. Nakon uspješne izgradnje brze ceste Neum – Stolac te uređenja stolačke obilaznice, fokus se sada usmjerava na revitalizaciju magistralne ceste Ravno – Hutovo – Dračevo, uz istovremeno planiranje nove trase.

U četvrtak su u općini Ravno potpisana dva ključna ugovora koji označavaju početak izgradnje ove važne saobraćajne poveznice.

Prvi ugovor odnosi se na izvođenje radova na novoj trasi dionice ceste Zavala – granica RH, strateški važne rute dugoj 10 kilometara. Ugovor su potpisali općinski načelnik Andrija Šimunović i direktor kompanije HP Investing d. o. o Mostar, Hasan Pekušić.

Ova kompanija je odabrana kao najpovoljniji izvođač radova nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave i e-dražbe. Vrijednost radova, koja iznosi 11,606.400 KM s PDV-om.

Drugi potpisani ugovor odnosi se na stručni nadzor nad izvođenjem radova na istoj trasi. Ovaj važan aspekt posla povjeren je kompanij IGH d. o. o Mostar, čiji je direktor Tomislav Vrljić zajedno s općinskim načelnikom Šimunovićem potpisao ugovor. Vrijednost ovog ugovora iznosi 436.585,50 KM s PDV-om.

Planirani vremenski okvir za ukupno izvođenje radova na budućoj trasi je 15 mjeseci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *