INOVATIVNO Google Contacts dobio novu funkciju koju svi nestrpljivo očekuju

Posted by

Google je olakšao korisnicima da dodaju kontakte u okviru web verzije aplikacije, a Google Contacts aplikacija je jedna od najpopularnijih “kontakt” aplikacija na svijetu.

Međutim, najveći broj korisnika ne mari previše za karakteristike apliakcije, jer se zasniva na bazičnim funkcijama. Aplikacija se koristi uglavnom za čuvanje kontakata, pronalaženje kontakata i njihovu izmjenu. Nema previše toga što korisnici traže od ove aplikacije, izuzev njenih osnovnih funkcija.

Međutim, problemi nastaju kada želite da koristite web verziju aplikacije. Mnogi korisnici očekuju da web verzija Google Contacts aplikacije radi kao i mobilna aplikacija.

To nije slučaj, jer je web verzija poprilično limitirana. Google Contacts u web verziji omogućava samo čuvanje kontakata i ništa drugo. Kada sačuvate kontakt, ne možete ništa da mijenjate.

Google se sada konačno pozabavio ovim problemom, olakšavajući korisnicima da dodaju kontakte u Gmail i Google Docs aplikacije.

Kompanija je istakla da isporučuje ažuriranje korisnicima širom svijeta, koje će korisnicima prikazivati brzi taster za kontakte s desne strane Google Workspace aplikacije.

Klikom na taster otkriva se lista sa kontaktima, a korisnicima se omogućava i dodavanje novih kontakata. najbolji dio svega je što korisnici sada mogu da mijenjaju (edituju) kontakte preko Edit tastera u gornjem desnom uglu.

Google je funkciju već počeo da nudi mnogim korisnicima, a bit će dostupna svima koji koriste Google Workspace, Legacy G Suite i lične Google naloge.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *