HDZ napustio jedan od boljih načelnika u BiH

Posted by

Načelnik općine Vareš, Zdravko Marošević, zajedno s funkcijom predsjednika Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) u Varešu, donio je odluku da napusti svoju dugogodišnju političku stranku, HDZBiH. Marošević je obavijestio općinsku organizaciju HDZBiH o svojoj neopozivoj ostavci na mjesto predsjednika i zatražio da ga izbrišu iz članstva u stranci.

Ovaj korak dolazi kao odgovor na nedavne događaje u Županijskom odboru HDZ-a Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), kao i na ponašanje visokih dužnosnika HDZ-a u županijskoj i federalnoj vlasti prema Općini Vareš i njenom načelniku. Marošević je naglasio da je bila teška odluka, ali da je bila nužna zbog nedopustivih okolnosti.

Kao zamjenik predsjednika Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), zajedno s predsjednikom Županijskog odbora, Ivom Tadićem, Marošević je ostvario značajne uspjehe u promicanju interesa stranke. Međutim, kako je istaknuo, nedavni događaji pokazali su da se unutar stranke donose odluke koje nisu u skladu s voljom hrvatskog naroda i teritorijalnim zastupljenostima.

Marošević je posebno naglasio da je predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, prihvatio političke odluke svog bliskog suradnika, Mate Zovke, koje nisu u interesu stranke i hrvatskog naroda. Napustivši stranku, Marošević je poželio bivšim stranačkim kolegama uspješan rad u budućnosti i istaknuo da će ostati vjeran svojim principima i interesi hrvatskog naroda u Varešu i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Nakon ovog koraka, Marošević će nastaviti raditi za interese svih građana Vareša i Bosne i Hercegovine, s ciljem boljeg života i sigurne budućnosti. Svoju ostavku zaključio je porukom o ljudskoj odgovornosti i nepopustljivosti u zaštiti interesa zajednice.

Ovaj potez Zdravka Maroševića pridružuje se ostavci Iva Tadića, zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini ZDŽ i Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, što ukazuje na značajne promjene unutar HDZBiH i političke slike Zeničko-dobojske županije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *