Federalno ministarstvo rada i socijalne politike bilježi trend rasta broja odluka o dječjim dodacima

Posted by

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike nastavlja s procesom donošenja novih odluka o dječjim dodacima, pri čemu se primjećuje trend rasta iz mjeseca u mjesec. U januaru je za isplatu bilo 51.491 dječji dodatak, što predstavlja povećanje u odnosu na prosinac prošle godine kada je isplaćeno 46.016 dječjih dodataka.

Adnan Delić, federalni ministar rada i socijalne politike, istaknuo je da je u januaru obrađeno 8710 novih zahtjeva za dječji dodatak, uz dodatnih 802 obnove. Ovi podaci ukazuju na kontinuirani rast u procesu donošenja novih odluka, ali i na značaj revizija starih odluka.

Ministar je najavio planove za prevladavanje problema gužvi u centrima i službama za socijalni rad prilikom procesa revizije, putem izmjena Zakona o materijalnoj potpori obiteljima s djecom.

Podsjetio je i na prosječan broj korisnika dječjeg dodatka po federalnom propisu u 2023. godini, koji je iznosio 53.000.

Povećanjem minimalne plaće, istaknuto je, rastao je i dječji dodatak, prateći propis koji određuje da iznos dodatka iznosi 19 posto najniže plate u Federaciji Bosne i Hercegovine utvrđene u skladu s odredbama Zakona o radu.