Državljanin BiH iznajmljivao “narko-vile” za uzgoj marihuane

Pred Regionalnim sudom u Gracu pojavio državljanin Bosne i Hercegovine (37), optužen da je za potrebe narko-klana iznajmljivao vile u Beču i Gracu, gdje je kasnije uzgajana marihuana.

Suđenje narko-klanu započelo je u januaru, a državljanin BiH je šesti optuženi koji se pojavio pred sudom, budući da je nedavno izručen Austriji.

Na jučerašnjem ročištu, optuženi je djelomično priznao optužbe. Potvrdio je da je sa lažnim dokumentima iznajmio vile, ali tvrdi da nije imao nikakve veze s uzgojem marihuane ili njezinom distribucijom.

Na pitanje tužioca o tome kako mu nije bilo čudno iznajmljivati vile koristeći lažne identitete, optuženi je odgovorio da mu je rečeno da nije ništa opasno ili ilegalno. Tvrdio je da mu je rečeno da iznajmljuje vile za izbjeglice i za to bi trebao dobiti 1000 eura.

Podsjetimo, u januaru su se pet državljana Srbije našla pred austrijskim sudom zbog optužbi da su u šest luksuznih vila u Beču i Gracu uzgajali marihuanu, a prema navodima tužilaštva, kriminalna grupa je proizvela i prodala tonu ovog narkotika!

Okrivljeni državljani Srbije, starosti od 31 do 47 godina, na suđenju su pokušavali umanjiti svoje uloge u kriminalnoj organizaciji, tvrdeći da su bili samo baštovani i prevodioci.

Related Posts