,

Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards u Beogradu

Posted by

U nedjelju, u prepoznatljivoj Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu, održana je svečana dodjela regionalnih nagrada Business Women Awards 2023. Ova prestižna kulturna manifestacija prepoznaje i nagrađuje najistaknutije ličnosti iz različitih sektora, a među dobitnicama su se našle i četiri bh. poduzetnice.

Aida Terzić, direktorica sarajevskog hotela Pino Nature i vlasnica prve privatne bh. turističke agencije, zaslužila je priznanje kao jedna od najistaknutijih žena poduzetnica u regiji, fokusiranoj na sektor turizma i hotelijerstva.

Dizija Njemčević, mlada poduzetnica i vlasnica beauty salona Secret Sences, dobila je nagradu za inovativan pristup u domeni estetike i zdravlja, ističući se svojim doprinosom u industriji ljepote.

Dr. Dragana Prusina, direktorica Školaonice, osvojila je nagradu za svoj doprinos obrazovanju. Iako sa sarajevskom adresom, Prusina se ističe i u Mostaru te je zaslužila priznanje za svoj rad.

Suzana Perić, koja također nije navedena sa dodatnim informacijama u datim podacima, također je dobila nagradu na ovoj svečanoj dodjeli.

Manifestacija nije samo priznanje za poslovne uspjehe, već je i prilika za promociju društvenih vrijednosti koje su ključne za svaki napredak. Organizatori ističu da je identifikacija ključnih nosilaca razvoja ključna za promociju tih vrijednosti, stvarajući prostor za predstavljanje uspješnih dama iz cijelog regiona.

Ovo događanje privuklo je ugledne ličnosti iz javnog i kulturnog života, poduzetnice iz više zemalja regije te predstavnike medija iz cijelog regiona. Svečana manifestacija imala je i humanitarni aspekt, pružajući podršku djeci kroz svoj angažman.