Bh. firma Module One iz Brčkog napravila zgradu u Austriji za samo 30 sati (VIDEO)

Posted by

U austrijskom gradu Wiener Neustadtu, neobičan prizor privukao je pažnju građana i medija. Dok su prolazili pored gradilišta, građani su sa zadivljenjem posmatrali kako se stambena zgrada uzdiže gotovo pred njihovim očima. Za samo 30 sati, dvije modularne zgrade nikle su iz temelja, ostavljajući svakoga zapanjenog brzinom gradnje.

Iza ovog izvanrednog poduhvata stoji kompanija Module One, sa sjedištem u Brčkom, Bosna i Hercegovina. Njihova kreativnost i inovacija privukla je pažnju ne samo austrijskih medija, već i investitora i kompanija širom Evrope.

Ovaj poduhvat nije samo rezultat tehnološke izvrsnosti, već i strastvenog tima ljudi koji su posvećeni promjeni paradigme u građevinskoj industriji. Izvršni direktor kompanije, Dino Šačirović, ističe da je modularna gradnja na Balkanu još uvijek nepoznanica, ali da je upravo to ono što čini ovaj poduhvat još impresivnijim.

Dok su moduli bili montirani na licu mjesta u Austriji, Šačirović je koristio priliku da predstavi kompaniju Module One i njihovu revolucionarnu tehnologiju. Investitori, predstavnici kompanija i mnogi građani bili su fascinirani brzinom i efikasnošću ovog procesa. Ono što je jutros bila samo prazna parcela, do večeri je postala kompletna stambena zgrada.

Ovaj projekat nije samo impresivan po brzini gradnje, već i po kvalitetu i estetici finalnog proizvoda. Modularni objekti kompanije Module One ispunjavaju sve standarde moderne arhitekture, dok istovremeno nude brzu i ekonomičnu alternativu tradicionalnoj gradnji.

Dok je kompanija Module One do sada bila poznata uglavnom lokalno, ovaj poduhvat ih je lansirao na šire evropsko tržište. Direktor Šačirović izražava ponos zbog uspjeha svog tima, ističući da je ovo samo početak. “Made in Brčko” postaje sinonim za inovaciju i kvalitet u građevinskoj industriji, pružajući čvrste temelje za buduće uspjehe ove kompanije.

Priča o brzini gradnje i inovaciji koju je donijela kompanija Module One nije samo priča o jednom projektu, već o novom poglavlju u evoluciji građevinske industrije. Ova priča inspiriše nas da razmišljamo izvan tradicionalnih granica i otvaramo vrata za nove mogućnosti.