Belamionix otvara svoj najveći tržni centar, traži 60 radnika

Posted by

Velika domaća kompanija Belamionix uskoro otvara svoj veliki tržni centar u Tuzli, te za te potrebe traži 60 radnika.

Firma traži 50 trgovaca i 10 ugostitelja a svi zainteresovani su pozvani da se jave. Razgovori s kandidatima će se obaviti 16. septembra u prostorijama novog tržnog centra.

Kako smo ranije pisali, novi objekat prostire se na ukupnoj površini od 17.000 kvadratnih metara a nalazi se na adresi Husinskih rudara (bivša fabrika Guming).

Kako je ranije objavljeno, objekat je poslovnog karaktera, tržni centar sa pratećim sadržajima, spratnosti Sut+P+1.

Etaža suterena je u funkciji parking garaže, na prizemnoj etaži je planiran prostor hipermarketa sa pratećim sadržajima, dok se na spratu uglavnom nalaze poslovni prostori za iznajmljivanje, restorani, caffe i sl.

– Novi tržni centar Belamionix u Tuzli predstavlja jedan moderan i sadržajan centar u kojem pored postojećeg hipermarketa Belamionix u ponudi ima više različitih poslovnih prostora za iznajmljivanje. Poslovni prostori su pogodni za obavljanje raznovrsnih djelatnosti. Prilagodljive su kvadrature u rasponu od 10 do 2.000 kvadrata – rečeno je iz Belamionixa.

Inače, centar se gradi na lokaciji gdje je nekada bio smješten proizvodni pogon firme Resod-Guming. Zemljište i devastirani objekat su 2019. godine prodati za 1,3 miliona KM.

Prema podacima anlitičke kuće Dun & Bradstreet, Belamionix je prošle godine imao prihode od 244 miliona KM i dobit od skoro 15 miliona KM.

Upošljavao je više od 1.000 radnika, izvještava BiznisInfo.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *