,

Banjaluka energetski forum: Uštedama energije do boljeg poslovanja

Posted by

U četvrtak 7. septembra sa početkom u 9 časova, u Banjaluci će biti održan “Banjaluka energetski forum – Uštedimo energiju”, platforma koja je posvećena uštedi energije, a koju organizuju Unija poslodavaca Republike Srpske i Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Kako su saopštili organizatori, teme “Banjaluka energetski forum – Uštedimo energiju”, baziraju se na hitnoj potrebi za promjenom načina na koji pristupamo i trošimo energiju.

“Iako je energija neophodna za sve aspekte naših života, postaje sve važnije pronaći održive načine za njeno korišćenje. Energetska efikasnost je ključna kako za očuvanje životne sredine, tako i za racionalno poslovanje”, saopšteno je.

Forum bi trebao da počne panelom pod nazivom “Energetska efikasnost – Pozicija poslovne zajednice, šta i kako dalje?”, na kojem će biti razmatrane ključne teme kao što su zagovaračke pozicije poslovne zajednice, odnos prema ERS (Elektroprivreda Republike Srpske), regulatorima, distributerima, cijenama i kvalitetu isporuke električne energije.

Moderator ovog panela biće Predrag Zorić, predsednik Skupštine Unije poslodavaca Republike Srpske, a panelisti će biti i ministar industrije i energetike RS Petar Đokić, generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović, Uroš Bojanić, Senior Trader EFT Group, i Jelena Kuridža, direktor RS Silicon Metalleghe.

“Jedan od ključnih momenata foruma će biti predstavljanje proizvoda komprimovanog prirodnog gasa – KPG, koje će predstaviti OPTIMA Grupa. Ovaj proizvod ima potencijal da transformiše način na koji poslovna zajednica i šira javnost razmišljaju o korišćenju energije. Komprimovani prirodni gas je čista i efikasna alternativa tradicionalnim gorivima, pružajući održivu opciju za snabdevanje energijom. Optima Grupa je ujedno i Zlatni sponzor ove manifestacije”, stoji u saopštenju.

Pored ostalih izlagača, kompanija i eksperata iz oblasti energetike, svoje iskustvo i znanje će na forumu sa učesnicima podeliti i Elnos Grupa, koja je sa poslovanjem u 17 država regije i Evrope, postala važno ime na tržištu obnovljivih izvora energije.

Pored toga, organizatori Foruma najavljuju učešće 30 izlagača iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije, kao i prisustvo 300 učesnika i gostiju.

Medijski sponzori i prijatelji projekta su RTRS, ATV, Nezavisne novine, Oslobođenje, Buka, Big radio, Nes radio i Kontakt radio.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *